Luchtfietserij

Gelezen in het gastenboek van de Vrijstaat op 18 november 2009:

Vandaag leveren we de sleutel in van de Tolhuistuin bij projectbureau Noordwaarts. Het is het definitieve einde van de Vrijstaat. Gisteren kreeg ik het gastenboek in handen. Ik lees (in volgorde, geanonimiseerd, maar wel volledig):

"Wat een prachtige maquettes, maar ik wil altijd zien waar het is in de stad, en hoe is NU is. Gewoon een stuk Top-kaart ernaast. Dan begrijp ik tenminste of er nieuwe waterkanten of nieuwe bebouwing, of etc. Kan dat er nog bij? Verder zó leuk, al die discussies die de maquettes oproepen. TOP!!"

"Bij een presentatie kwam een stelling: ‘is Amsterdam nog wel vrij?’ Mijn reactie: Amsterdam is in menig opzicht nog niet vrij, maar wel vrij voor mogelijkheden."

"Gefeliciteerd met deze mooie expositie. En wij maken Amsterdam nog mooier, levendiger, gastvrijer, nog bruisender en we blijven met elkaar werken, recreëren en wonen in deze prachtige stad."

"Maar NIET aan het Vliegenbos komen graag, de chemische fabriek mag wel op de schop."

"A combination of left-wing arty farthy and phony ballonery. Congretulations. Carry on!"

"U moet mij geloven wanneer ik zeg dat dit een wonderlijke expositie is. En ook: wonderschoon!"

"Inspirerend!"

"Voor herhaling vatbaar! Geef (jonge) werkloze architecten/stedenbouwers opdrachten. En elke drie maanden een expo."

"Een reizende vrijstaat door de stad. Elke keer op een andere inspirerende plek."

"Ik ben geen incrowd. Ik begrijp niets van de maquettes. Waar is Amsterdam? Wat is het idee? De informatie kan alleen duidelijk zijn voor medewerkers. Maar: fantastisch mooi!"

"Zal wat gekost hebben! Maak het dan ook toegankelijk."

"A thought would be to translate all the projects in English because for a foreigner it is impossible to understand them. Congretulations for the initiative anyway."

"We love Holland architecture. Its innovative, interesting. There is now crowd on the streets. We like bicycles especially. We hope we will come back soon."

"De foto-expositie is bijzonder en de kinderen die de foto’s gemaakt hebben lijken geïnspireerd door licht, schaduw en object, de metropool Amsterdam. Dat Amsterdam mag uitgroeien tot een belangrijk dynamische samenleving. Leve Amsterdam. Leve de (nieuwe) Amsterdammers."

"I loved it! The appeal to imagination is right. These are troubled times where the ethos is of restriction. But ‘freedom’ as your theme is needs to be bottled onto ecologized viability!"

"Een prachtige verzameling van luchtfietserij!"

"Niente mi e troppo per Mia Amsterdam!"

"Interesting and innovative ideas! Thank you!"

"Holland is really an interesting city. They have lots of wonderful stuff things here. By the way, I come from Taiwan."

(wordt vervolgd)


Posted

in

by

Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *