Luchtfietserij

Gelezen in het gastenboek van de Vrijstaat Amsterdam op 18 november 2009:

Aat de Vries vertelde me gisteren een mooie anecdote. Een klas schoolkinderen bezocht de Vrijstaat onder leiding van docenten van Kunstkijkuren, de organisatie die schoolkinderen door Amsterdamse musea begeleidt. Zoals gebruikelijk vroegen de docenten aan de kinderen eerst zelf te kijken en onder woorden te brengen wat ze zagen – maquettes zien kinderen immers niet elke dag. Bij de maquette van Rietveld & De Lyon van het Westelijk Havengebied (de Vrijhaven) antwoordde een jongentje: "Dat zware gewicht boven, dat is de hemel, daaronder hangen de sterren en helemaal beneden zie ik Amsterdam." Geweldig. Hier nog meer reacties van de 7500 bezoekers van de Vrijstaat Amsterdam:

"Mocht namens De Kleine Reus (basisschool in Amsterdam, ZH) bouwen. Prima tentoonstelling met zeer mooie maquettes."

"Bijzonder inspirerend, maar ook vaak triest: wie denkt er na over de toegankelijkheid voor iedereen (dus ook ouderen en mensen met een handicap!"

"Heel boeiend, inspirerend, de stad is al geweldig, maar er is nog heel veel mogelijk!"

"Vergeleken met de andere grote wereldsteden vind ik dat de dienst Ruimtelijke Ordening het goed doet in Amsterdam en daar ben ik trots op!"

"Van een nieuwsgierige ouder iemand, 86 jaar, met heel brede belangstelling: is zeer betrokken bij alles wat toekomst is en graag het e.e.a. nog wil meemaken zover het mij gegeven is. Veel succes."

"Heel inspirerend! Vol leven. Nieuwe invalshoeken. Rondom de schat uit ons verleden, gemaakt door Gerrit de Broen, ook nieuw voor mij. Ik hoop dat er stukken van gerealiseerd gaan worden, vooral de waterstad (Bedreigde vrijheid van Karres en Brands, ZH), de plek van het vrije denken, de twee ringen (Vrijstraat van ZUS, ZH) en de stad in de lucht (Vrijhaven van Rietveld & De Lyon, ZH). Bedankt."

"PS En dan, na de voltooiing van de Noord-Zuidlijn breken we het CS af met ons allen en bouwen het station bij de Zuidas!!"

"Wat een gefröbel! Tijd voor een nieuwe Wibaut!"

"’t was smullen!"


Posted

in

by

Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *