Mooi Nederland is ….

Gelezen in ‘Mapping the World’s Photos’ van David Crandall, Lars Backstrom, Daniel Huttenlocher and Jon Kleinberg van 29 maart 2010:
Jeroen den Uyl van TG wees me erop. Een curieus artikel van vier wetenschappers van Cornell University, New York, Department of Computer Science. Daarin worden steden in de wereld gebenchmarked naar aantallen foto’s die via flickr wereldwijd worden gedownload. Wat blijkt? Niet verrassend voert New York de lijst aan. Daarna volgt Londen. Parijs staat op vier. San Francisco trouwens op drie. Daarna volgen vier Amerikaanse steden: Los Angeles, Chicago, Washington en Seattle. Op plaats negen staat – ook niet verrassend – Rome. En dan…. Amsterdam, op plaats tien. Dat vind ik nou wèl verrassend.
De Amerikaanse wetenschappers hebben ook gekeken welke plekken in deze steden het meest met in trek zijn. In New York is dat het Empire State Building. Daarna Times Square. Dat zijn dus de meest gefotografeerde plekken op aarde, althans als we het downloaden via Flickr als maatstaf nemen. Voor Amsterdam zijn dat: de Dam en de Westerkerk, daarna de Nieuwmarkt en vervolgens het Museumplein. Interessant.
 
Je zou zeggen, in die plekken zouden we extra moeten investeren. In hun schoonheid, wel te verstaan. Dat zouden eigenlijk nationale investeringen moeten zijn. En over de bekendheid van het ‘merk Amsterdam’ hoeven we dus geen twijfel meer te hebben. Wenen, Berlijn, Brussel, Kopenhagen, Rotterdam, we laten ze ver achter ons. Maar dat wisten we al.

Posted

in

by

Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *