Woede

Gelezen in De Volkskrant van 19 december 2008:

Het is de categorie ‘Pers over de pers’. Maar die bestaat. En hoe. Martin Bril schrijft in zijn column in De Volkskrant over het Museumplein. Hij refereert aan de nieuwe plannen voor de Museumpleinbuurt. Hij lijkt zich te baseren op krantenberichten, waarschijnlijk afkomstig uit Het Parool en zijn eigen Volkskrant (17 december 2008). De berichtgeving in De Volkskrant was redelijk feitelijk, neutraal, die in Het Parool – geschreven door de ‘journalist’ Jasper Karman – allerminst. Bril is columnist, dus hij hoeft zich verder niet in de zaak te verdiepen. Dat doet hij dan ook niet. Hij laat gewoon zijn hond uit op het Museumplein en schrijft. Net zoals Theodor Holman laatst zijn hond op het Museumplein uitliet en schreef.

Wat een treurig stukje.

"De hond draaide zijn drol en ik keek om me heen. Overal lagen drollen." Het schrijfsel eindigt ermee dat Bril besluit de poep van zijn hond niet op te ruimen. Uit ‘woede’.

Ter ere van alle schrijvers/journalisten die aan of rond het Amsterdamse Museumplein wonen, laat ik voortaan mijn hond óók uit op het Museumplein. En net als Holman en Bril en al die andere Amsterdammers zal ik de poep gewoon laten liggen.

Uit woede over zulke stomvervelende journalistiek.


Posted

in

by

Comments

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *